top of page

Barleygreen Premium

"Detoks Badan Anda dengan Cara Mudah"

PREMIUM HIJAU BARLI

BarleyGreen Premium JAS.png

KLOROFIL

meters.png

BERALKALI

VITAMIN

MINERAL

ASID AMINO

ENZIM HIDUP

3 Langkah Untuk Kesihatan Yang Optimum

(i) Detoks   (ii) Alkali   (iii) Berkhasiat

(i) Detoks

KLOROFIL DAN ENZIM HIDUP – DETOKSIFIKASI YANG BERKESAN

Pakar detoksifikasi barli dari Amerika, Dr.Bob Terry menjelaskan bahawa dalam nutrien barli muda terdapat dua unsur berguna dalam penyahtoksikan. Ini termasuk enzim hidup dan klorofil. Rumput barli mempunyai antioksidan yang sangat bagus dan mampu menyahtoksin pada tahap sel. Toksin dalam badan kita termasuk racun perosak, logam berat, aditif makanan, bahan pengawet, pelbagai bahan kimia dan bahan perwarna kimia. Pada tahun 1999, Dr.Yoshihide Hagiwara dan para penyelidik Toksikologi Alam Sekitar mengumumkan dalam penyelidikan mereka mendapati bahawa bila BARLEYGREEN® dilarutkan kedalam air pada suhu 37’C dan dalam masa 3 jam kemudian kebanyakan racun malathion, parathion, chlorpyrifos dan diazinon dipecahkan dan diuraikan oleh enzim hidup didalam BARLEYGREEN®.

(ii) Alkali

MAKANAN BERALKALI TERBAIK – MENINGKATKAN KESIHATAN BADAN

BARLEYGREEN® mengandungi mineral beralkali yang kaya dan baik, dalam menjaga keseimbangan nisbah di antara keakalian dan keasidan cecair didalam badan. pH darah yang sihat biasanya di antara 7.35 – 7.45 yang sedikit bersifat alkali. Sebilangan orang zaman sekarang menjalani kehidupan yang sibuk menyebabkan diet yang tidak seimbang, mengalami kemerosotan metabolisme yang buruk dan tabiat pembuangan toksin yang teruk. Keadaan ini melemahkan imun sistem badan kita, dan menyebabkan pelbagai jenis penyakit. Pakar sering mengesyorkan orang ramai untuk mengambil makanan yang beralkali tinggi bagi mengekalkan tahap pH yang sihat sehingga membolehkan imum sistem ketahanan badan berfungsi dengan berkesan. 

download (1).jpg
Packed-With-Nourishment-1024x683.jpg

(iii) Berkhasiat

KOMPONEN YANG TERKANDUNG DIDALAM EXSTRAK JUS HIJAU DAUN BARLI

291220_BG in PNG_LAT-03.png

Bagaimana Barleygreen Diproses

anti-aging-trial_resize_md.jpg

ANTIOKSIDAN PALING KUAT

2”-0-GIV adalah antioksidan paling kuat terdapat dalam BARLEYGREEN®. Sehingga kini, terdapat banyak laporan penyelidikan mengenai antioksidan semula jadi dan faedahnya. Vitamin E dan Vitamin C yang terdapat dalam buah-buahan serta antioksidan yang terdapat dalam teh telah diketahui dapat membantu mencegah pelbagai penyakit lain.

 

Penyelidik dari Universiti Carlifornia (Davis dari Jabatan Toksikologi Alam Sekitar) mendapati bahawa 2”-0-GIV dalam BARLEYGREEN® merupakan antioksidan yang paling kuat. Terdedah kepada sinaran UV, perlindungan dari 2”-0-GIV pada kulit, 500 kali lebih kuat daripadaVitamin E. 2”-0-GIV juga lebih bagus daripada Vitamin C dalam pencegahan pengerasan urat pencegahan penyakit degenerative.

Faktor utama disebalik keungulan 2”-0-GIV berbanding antioksidan yang lain adalah kemampuanya untuk larut didalam air, bahan berasakan minyak serta dapat diserap pada tahap sel selular.

Testimonial

BarleyGreen Premium JAS.png

Dapatkan Milik Anda Hari Ini!

bottom of page