top of page

TESTIMONI

Jess Ong.jpg

JESS ONG, PENANG

Mempunyai Kulit yang Sihat & Berseri

Saya diperkenalkan kepada BarleyGreen oleh saudara saya. Saya mengambil BarleyGreen untuk penjagaan kesihatan kerana ketika ini saya berada di tahun akhir Degree, saya cenderung mengabaikan tidur untuk mengejar pekerjaan saya yang saya percaya boleh mempengaruhi kesejahteraan saya secara keseluruhan. Saya juga berpendapat mikronutrien sama pentingnya dengan makronutrien ketika menjaga sistem imun yang kuat dan fungsi tubuh yang berkesan. Selepas mengambil BarleyGreen saya mempunyai lebih banyak tenaga sepanjang hari (kurang gelisah) dan pergerakan usus saya pastinya bertambah lebih baik! Saya pasti akan memperkenalkan BarleyGreen kepada rakan & keluarga saya. BarleyGreen menyediakan sejumlah besar pelbagai vitamin, mineral dan enzim yang sering tidak dibekalkan dengan hanya pengambilan makanan seharian kita. Beberapa kekurangan sangat ketara sekarang kerana di dalam diet kita sering kekurangan sayur-sayuran dan juga buah-buahan.

Khloe Tan.jpg

KLOE TAN, PENANG

Kekal Bertenaga & Bersungguh-sungguh

Saya mula mengamalkan ‘Wellness Juicing’ dan Probiotik untuk menambah nutrien saya 6 tahun yang lalu. ‘Wellness Juicing’ ini membantu menyelesaikan masalah sembelit dan sakit belakang saya. Saya juga mengamalkannya untuk memastikan perkembangan bayi saya semasa kehamilan pertama saya. Dalam tempoh berpantang, Program ‘Wellness Juicing’ membantu meningkatkan tahap ketahanan badan dan tenaga saya. Saya merasakan metabolisme badan saya bertambah lebih baik kerana saya tidak berasa mengantuk sepanjang masa dan juga pergerakan usus yang lebih baik. Saya mengesyorkan anda mengambil Program ‘Wellness Juicing’ untuk meningkatkan tahap sistem imun dan tenaga.

Christy Thong.jpg

CHRISTY THONG, KUALA LUMPUR

Keremajaan Badan Anda

Saya telah mengambil Barleygreen selama hampir lebih dari 10 tahun. Saya seorang akauntan di sebuah syarikat dan rutin harian yang sibuk dan gaya hidup yang tertekan telah menyebabkan saya sering jatuh sakit. Saya tidak dapat fokus dalam pekerjaan saya dan mula merasa letih dengan mudah. Nasib baik, rakan saya yang mempunyai keadaan yang sama seperti saya telah mengesyorkan Program ‘Wellness Juicing’ kepada saya. Saya mencubanya dan keajaiban berlaku! Setelah mengikuti program ini, saya merasakan bahawa gejala pre-monopause saya menjadi perlahan dan saya juga jarang mengalami gejala tersebut. Rakan-rakan sekolah rendah saya sering bertanya kepada saya apakah rahsia tampak lebih muda setiap kali ada perjumpaan reunion. Saya berasa sangat bersyukur dan saya juga turut berkongsi program ini kepada rakan dan keluarga saya. Terima Kasih Wellness Concept.

Chin Siew Lian.jpg

CHIN SIEW LIAN, PERAK

Kekal Muda & Sihat

Saya diperkenalkan dengan produk ini oleh isteri sepupu saya yang menghidap barah payudara. Saya didiagnosis menghidap barah hidung dan terpaksa menjalani terapi radiasi. Saya mengamalkan Barleygreen sebelum terapi dan tetap meneruskan mengamal walaupun terapi saya telah berakhir. Saya melihat bahawa saya tidak mempunyai banyak ulcer di dalam mulut saya. Abang saya yang juga didiagnosis, perlu menggunakan semburan oral secara berterusan sebelum dan selepas makan. Setelah sesi terapi saya berakhir, semasa pemeriksaan gynae biasa, doktor saya melakukan PEP smear, dan mendapati saya menghidap Angioma, pertumbuhan antara 0.35 hingga 0.40cm. Doktor menasihatkan saya untuk membuangnya walaupun pertumbuhannya sangat kecil. Saya membuat keputusan untuk tidak melakukannya, tetapi memastikan untuk memeriksanya secara berkala, dan ukurannya tetap sama. Kemudian, setelah 6 bulan, dengan pengambilan yang konsisten, pertumbuhannya hilang. 

Saya mengamalkannya semenjak September 2009, sekarang, sudah hampir 10 tahun. Saya tidak pernah berhenti menggunakannya. Ia membantu menyahtoksik semua toksik dari badan saya. Semasa terapi, seseorang itu terdedah kepada jangkitan yang kecil. Dengan pengambilan produk ini, anda meningkatkan sistem ketahanan badan anda dan tidak membuat anda berasa panas. BarleyGreen adalah produk nombor satu dalam fikiran saya untuk kekal sihat. Saya akan terus berkongsi produk hebat ini dengan semua orang yang saya temui.

Affandi.jpg

AFFANDI BIN HAMZAH, JOHOR

Sakit Badan & Kelesuan

Sebaik sahaja saya bangun dari tidur, saya merasa letih, sakit sendi dan lesu seluruh badan. Setelah mendengar cerita saya, rakan saya Encik Lee prihatin dan membawa saya ke Wellness Concept untuk pemeriksaan ketoksikan badan. Pakar pemakanan di Wellness Concept berkongsi apa yang ada dalam darah saya melalui Pemeriksaan Ketoksikan Badan (Body Toxicity Analysis). Dari situ, saya disyorkan Colon Detox Program di mana ia sangat membantu saya memperbaiki keadaan badan saya sejurus selepas menyertai perjalanan dengan Encik Lee. Saya mengikuti program ini dengan teliti dan mengambil Colon Detox Program setiap hari dan pada hari ke-7 program ini, masalah saya ini bertambah baik. Saya juga juga turut berkongsi pengalaman ini dengan keluarga dan rakan saya. Terima kasih kepada Encik Lee, saya dapat mendapatkan semula kesihatan saya melalui Wellness Concept!

Ms Teow.jpg

MS TEOW, PENANG

Pilihan Meal Replacement Terbaik

Saya begitu teruja untuk menerima Lean90 secara PERCUMA semasa membeli Pakej VIP. Saya sekarang menggantikan makan malam saya dengan Lean90. Kerana berasaskan tumbuhan dan alkali, mudah diserap dan tidak menyebabkan gangguan pencernaan. Semenjak dari itu, masalah sembelit saya dapat diselesaikan dan saya berasa lebih ringan! Saya sangat gembira dengan hasil yang baik!

Andy Loo (2).jpg

ANDY LOO, PENANG

Bina Otot

Saya biasa menikmati makanan yang enak, tidak menghiraukan kalori, nilai pemakanan, dan kesannya adalah pada tubuh badan saya. Saya mengalami lebihan berat badan. Setelah mula bekerja di sebuah kedai organik, saya menjadi lebih peka terhadap kesihatan dan lebih memperincikan setiap apa yang saya makan. Kerana 3 ciri utama Lean90: Beralkali tinggi, bersih & Lean, 98% mudah dicerna, ia menjadi pilihan terbaik saya dalam perjalanan menurunkan berat badan dan juga dalam membina otot.

Stephanie Lim.jpg

STEPHANIE LIM, KUALA LUMPUR

Menyelesaikan Masalah Sembelit, Sakit Tekak

Sebelum dipertemukan dengan Wellness Concept, saya pernah mengalami ulser sekurang-kurangnya sekali dalam sebulan. Setelah mengamalkan Beta Beet selama 3 bulan, masalah bisul perlahan-lahan berkurang dan akhirnya ianya berhenti! Saya benar-benar percaya bahawa jika seseorang mengekalkan pengambilannya secara konsisten, Beta Beet pasti membantu mengurangkan bisul di badan saya. Selain itu, saya juga mengambil SUPERFOOD ORGANIC BARLEYGREEN® setiap hari, sekali pada waktu pagi dan sekali pada waktu malam. BARLEYGREEN® telah meningkatkan pergerakan dalam usus dan juga turut melegakan masalah sembelit saya. Saya betul-betul merasakan bahawa Beta Beet dan SUPERFOOD ORGANIC BARLEYGREEN® adalah produk organik yang terbaik dan layak untuk dicadangkan.

Datin Giam Choon Khim.jpg

DATIN GIAM CHOON KHIM, KUALA LUMPUR

Anti Penuaan, Bertenaga

Saya telah menggunakan Barleygreen Premium dan Probio + Plus selama hampir 20 tahun sekarang. Kadang kala saya juga mengikuti program Juicing Wellness Concept. Secara keseluruhan saya berasa baik dan bertenaga, dan tidakmengalami sebarang masalah perubatan. Saya berasa lebih muda dan sihat walaupun berusia 62 tahun pada tahun ini. Barleygreen juga membantu dalam pergerakan usus saya dan dengan itu saya tidak lagi mengalami masalah sembelit. Saya memperkenalkan Barleygreen kepada semua ahli keluarga dan rakan terdekat saya agar mereka dapat menikmati produk yang luar biasa ini.

Ooi Lee Theng.jpg

OOI LEE THENG, PENANG

Gangguan Tiroid

Pada akhir tahun 2014, saya didiagnosis menghidap penyakit ini melalui ujian darah. Saya berasa hilang arah. Selama bertahun-tahun, degupan jantung saya sangat tinggi dan saya baju tidur saya basah (kerana berpeluh secara tidak terkawal). Saya sangat kurus hingga tidak ada yang tinggal kecuali kulit dan tulang. Semasa saya menjalani ujian darah, degupan jantung saya jauh lebih tinggi daripada tekanan darah saya (kadar jantung 156 / tekanan darah 116). Saya mula membaca banyak buku berkaitan kesihatan dan akhirnya menemui penyelesaian yang tepat - SUPERFOOD dari Wellness Concept. Pada bulan Januari 2015, saya mula minum Signiture Juicing Program dan masih sering ke hospital untuk pemeriksaan berkala dan juga ubat-ubatan. Dalam masa tempoh 4 bulan mengamalkan Juicing Program, doktor saya memberitahu bahawa tahap tiroid saya sekarang normal dan saya tidak perlu lagi mengambil ubat. Saya benar-benar berterima kasih kepada Wellness Concept kerana mengubah kesihatan dan gaya hidup saya.

bottom of page