top of page

BETA CARROT

Jus harian anda.

PERMATA TERSEMBUNYI

Beta-Karoten dari Lobak Merah.

Lobak Merah kaya dengan beta-karoten yang mengubah Vitamin A (retinol) di dalam tubuh manusia. Walaupun jumlah Vitamin A yang berlebihan dalam bentuk suplemen (makanan tambahan), Beta Carrot disahkan organik dan dihasilkan dalam dos yang optimum yang dapat diasimilasikan oleh tubuh dengan selamat.

Kita memerlukan Vitamin A untuk kulit dan selaput lendir yang sihat, untuk melindungi sistem imun kita, dan juga memberi kita kesihatan dan penglihatan mata yang baik.

Beta-karoten sendiri bukanlah nutrien penting, tetapi merupakan pendahulunya yang diperlukan untuk Vitamin A, sangat penting bagi tubuh kita.

Carrots
pexels-irita-antonevica-306800.jpg

Vitamin C dari Beri Acelora.

PERMATA TERSEMBUNYI

Vitamin C adalah vitamin penting yang tidak dapat dihasilkan oleh tubuh manusia sendiri; ia hanya boleh didapati daripada makanan.

 

Vitamin C meningkatkan jumlah zat besi yang kita serap melalui sumber tanaman seperti brokoli, tauge dan bayam.

 

Perokok juga memerlukan lebih banyak Vitamin C berbanding bukan perokok, kerana merokok menghabiskan banyak vitamin C di tisu dan darah badan kita.

 

Mereka yang telah menjalani pembedahan atau mengalami kecederaan baru-baru ini juga mendapat manfaat daripada Vitamin C tambahan untuk membantu luka mereka sembuh.

Image by Tamanna Rumee

Adakah Anda Tahu?Orang biasa menanam Lobak Merah untuk tujuan perubatan untuk merawat perut kembung, disentri, kolik berangin, alergi, masalah penglihatan, bahkan membantu ibu baru untuk merangsang aliran susu sewaktu penyusuan.

NEW Beta Carrot Bottle.png

BETA CARROT

Wellness Concept menyajikan Beta Carrot: cara sihat dan mudah untuk menjadikan beta-karoten dan Vitamin C sebagai sebahagian daripada diet harian anda.

 

Beta Carrot dibuat dari Lobak Merah yang ditanam secara organik yang bebas residu dan diproses menggunakan kemudahan canggih yang memastikan nutrien tidak rosak semasa diekstraksi.

 

Dengan setiap hidangan menyediakan 330% keperluan harian Vitamin A dan 90% untuk Vitamin C, Beta Carrot adalah penyelesaian terbaik untuk diet yang lebih baik apabila 5 atau lebih hidangan sehari yang disyorkan tidak mungkin boleh dilakukan oleh kita.

BETA CARROT

JUS SERBUK

only organic.

Jabatan Pertanian A.S. menyatakan bahawa walaupun beta-karoten dapat dijumpai dalam sayur-sayuran dan buah-buahan, ianya akan hilang atau musnah semasa proses mencuci dan memasak.

 

Untuk mengatasi masalah ini, Beta Carrot berfungsi sebagai sumber beta-karoten secara langsung yang diserap 10 kali lebih mudah oleh tubuh manusia berbanding dengan suplemen lain.

 

Teruskan membaca untuk mengetahui berapa banyak badan anda memerlukan beta-karoten!

Carrot Juice

KAEDAH PEMPROSESAN UNIK

BC processing method-01.png

20x

LEBIH BANG UNTUK WANG ANDA

Beta Carrot menggunakan kaedah pemprosesan unik yang memberikan kepekatan 20x lebih banyak: memberi anda nutrien Lobak Merah bernilai 20kg hanya dalam 1kg Beta Carrot.

 

Melalui kaedah pemprosesan ini, nutrien serbuk BETA CARROT™ tetap utuh dan enzim tetap aktif melalui suhu rendah terkawal dan kaedah pemprosesan pengeringan semburan yang unik.

 

Dengan proses ini, sel-sel badan kita dapat menyerap dengan mudah jumlah penuh beta-karoten dan Vitamin C dari serbuk yang dihasilkan sekitar 2- 4 jam setelah minum.

MANFAAT BANYAK DARI

BETA CARROT

Image by Duy Pham

ANTI-PENUAAN

Vitamin C dan beta-karoten membantu dalam penghasilan kolaj, serta membantu menjaga kesihatan tisu kulit, mencegah penyakit kulit, mencegah pigmentasi kulit, dan menjaga tekstur kulit anda tegap dan berseri.

 

Ianya bahkan membantu anda melawan radikal bebas - molekul yang merosakkan akibat gaya hidup moden kita yang menyebabkan penuaan pramatang.

MENINGKATKAN DAYA PENGLIHATAN

Beta-karoten membantu menyokong mata anda, mencegah katarak, hemeralopia, dan mata kering sambil mengurangkan ketegangan mata.

Image by Amanda Dalbjörn
Image by Robina Weermeijer

MENCEGAH PENYAKIT JANTUNG

Mencegah arteriosklerosis, kegagalan jantung dan strok. Dos Vitamin C yang tinggi yang terdapat dalam buah beri Acerola, bersamaan dengan dos beta-karoten pekat diperlukan untuk pembinaan tisu penghubung yang kuat di lapisan arteri, gusi, kulit dan tulang anda.

MENCEGAH KANSER

Darah yang rendah beta-karoten lebih rentan terhadap permulaan barah, terutama barah paru-paru. Beta-karoten sangat membantu sebagai pencegahan mutasi sel-sel sihat yang mengakibatkan barah.

Image by National Cancer Institute
Image by Anne Nygård

MENGUATKAN TULANG DAN GIGI

Vitamin C dan beta-karoten membantu mencegah gusi lemah dan berdarah, sambil meningkatkan kekutan tulang dan gigi.

bottom of page